Το Άσυλο Ανιάτων ενισχύεται με δωρεά επίπλων από την Praktiker Hellas
Το Άσυλο Ανιάτων παρέλαβε μία σημαντική δωρεά επίπλων από την Praktiker Hellas με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου περιβάλλοντος για τους περιθαλπόμενους του Ιδρύματος. Η δωρεά περιλαμβάνει μία σειρά από έπιπλα διαφόρων χρήσεων που θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις οργανωτικές και λειτουργικές ανάγκες των γραφείων και του νοσηλευτηρίου του Ασύλου Ανιάτων.
Η Praktiker Hellas στέκεται με συνέπεια, έγνοια και φροντίδα στο Άσυλο Ανιάτων επί σειρά ετών με πολλαπλές ενέργειες που έχουν βελτιώσει σημαντικά το βιοτικό επίπεδο των περιθαλπόμενων του Ιδρύματος. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία έχει δωρίσει τεχνολογικό εξοπλισμό για την αναβάθμιση των υπηρεσιών εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης των περιθαλπόμενων του Ιδρύματος, καθώς και κλιματιστικά για τους θαλάμους του νοσηλευτηρίου του Ασύλου Ανιάτων.
Η κα Ιωάννα Ηλιάδη, Πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων, δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε θερμά την Praktiker Hellas η οποία στηρίζει το έργο μας επί σειρά ετών με όποιον τρόπο μπορεί. Η συνεισφορά της είναι συγκινητική και η συμβολή της στο έργο μας αξιοσημείωτη. Η διάθεση προσφοράς και το αίσθημα αλληλεγγύης είναι από τα λίγα προτερήματα που χαρακτηρίζουν τους «αόρατους – σιωπηλούς» ανθρώπους, που βρίσκονται πίσω από την Praktiker Hellas. Η επιλογή του Ασύλου Ανιάτων για τις δωρεές της εταιρείας Praktiker μάς τιμά ιδιαίτερα και θα τιμήσουμε με σεβασμό την επιλογή τους και τη γενναιόδωρη πράξη προσφοράς τους».
Λίγα λόγια για το Άσυλο Ανιάτων
Είναι το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1893 χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Το 1972, ίδρυσε το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (ΙΠΧΠ), που εδρεύει στην Κυψέλη με στόχο την περίθαλψη ασθενών οι οποίοι πάσχουν από ανίατες ασθένειες, παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η δομή αυτή αποτελεί πρότυπο για την δευτεροβάθμια κοινωνική φροντίδα στον τόπο μας, προσφέρει στους ασθενείς 24ωρη υποστήριξη και απασχολεί 110 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων (ιατρούς, φυσίατρους, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμους, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.)
Σκοπός του είναι η βελτίωση του επιπέδου ζωής των συνανθρώπων μας που πάσχουν από κινητική αναπηρία (επίκτητη ή κληρονομική). Στο σύνολο των 129 χρόνων λειτουργίας του, έχει φροντίσει και περιθάλψει με στοργή περισσότερους από 8.500 περιθαλπόμενους.